Record mondial: Piesa ”Smells Like Teen Spirit” a trupei Nirvana, interpretată simultan de 1.200 de muzicieni – VIDEO

Piesa ”Smells Like Teen Spirit” a trupei Nirvana a fost interpretată simultan de cei 1.200 de muzicieni din componenţa proiectului muzical Rockin’1000, care au stabilit un nou record mondial Guinness, duminică, în Italia, potrivit francetvinfo.fr.

Cu ocazia unui concert special, proiectului muzical Rockin’1000 a interpretat mai multe cântece intrate în legenda rockului mondial, inclusiv piesa ”Smells Like Teen Spirit” a trupei Nirvana, în faţa unui publicat format din peste 13.000 de spectatori.

Muzicienii din acest proiect spun că alcătuiesc ”cel mai mare grup rock din lume” şi au demonstrat acest lucru cu ocazia unui concert-eveniment, duminică, în oraşul Cesena.

Prestaţia lor a fost una deosebită prin faptul că grupul, compus din 1.200 de muzicieni profesionişti şi amatori, interpretează – fără nicio notă falsă – diverse compoziţii, într-o coordonare perfectă, precizează cotidianul La Repubblica.

În timpul show-ului de duminică de la Cesena, grupul Rockin’1000 a interpretat şi alte piese de legendă, precum ”Come Together” (The Beatles), ”People Have The Power” (Patti Smith) şi ”Seven Nation Army” (White Stripes).

La final, acest concert – ale cărui încasări vor fi donate unei asociaţii de caritate – a permis grupului italian să stabilească un nou record mondial – cel mai mare număr de muzicieni care au cântat simultan într-un concert.

În vara anului trecut, acelaşi colectiv de muzicieni s-a remarcat pe plan mondial interpretând single-ul ”Learn To Fly” al grupului Foo Fighters, pentru a cere trupei americane să vină să concerteze în Italia. Formaţia americană, condusă de Dave Grohl, a acceptat provocarea şi, după patru luni, a susţinut un concert în Cesena.

Foto: Captură video