Confidenţialitate

Record de vaccinări în Vrancea | AUDIO

Record de vaccinări în județul Vrancea, unde în ultimele 3 zile s-a imunizat aproape o treime din totalul persoanelor care au primit deja prima doză de vaccin de la începutul campaniei, de pe 4 ianuarie.

Concret, peste 2.000 de oameni au făcut vaccinul în ultimele 3 zile, în condițiile în care în 3 săptămâni numărul celor imunizați se ridică la circa 6.600 de persoane. La cel puțin unul din centrele de vaccinare din județ au fost imunizate și persoane care nu fuseseră programate anterior.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, ziua cea mai aglomerată a fost sâmbătă, când s-au făcut 930 de vaccinuri.

Pentru imunizarea populației în cadrul etapei a doua a campaniei funcționează în județ doar 3 centre, iar cel mai solicitat centru de vaccinare este cel amenajat la Casa Armatei din Focșani, unde s-au făcut 1.200 din cele 2000 de vaccinuri în ultimele 3 zile.

De altfel, aici au fost vaccinate, la finalul fiecărei zile, și persoane care nu aveau programare și care s-au înscris pe listă direct la centru, cum de altfel s-a întîmplat și la Adjud, dar la scară mai mică.

Reprezentanții DSP spun că nu au un num,ăr estimativ al persoanelor vaccinate direct fără programare, dar în Vrancea chiar și în prima etapă au fost imunizate alte persoane decît beneficiarii, pentru ca dozele de vaccin rămase să nu fie aruncate.

Programările la centrele din județ s-au epuizat rapid pe platforma informatică, încă de cînd s-a dat startul înscrierilor pentru etapa a doua de vaccinare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader