Record de migranți prinși încercând să iasă ilegal din România

111 migranţi au fost prinşi în noaptea de vineri spre sâmbătă, când încercau să iasă ilegal din România, ascunşi într-un TIR, prin vama Nădlac. Şoferul susține acum că nu știe cum au ajuns migranții în TIR.

 

Cei 111 migranţi, care au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad, erau ascunşi într-un TIR cu numere de România, condus de către un cetăţean român în vârstă de 40 de ani. În acte, camionul transporta piese auto din România în Austria.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în baza unei analize de risc şi au verificat fizic camionul. Ca urmare a verificărilor, s-a stabilit că sunt 76 cetăţeni din Irak, 15 din Siria, 9 din Iran, 8 din Afganistan, 2 din India şi 1 din Pakistan. Migranţii, care au vârste cuprinse între 2 şi 53 de ani, sunt, cu toţii, solicitanţi de azil in România.

La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care migranţii s-au ascuns în camionul pe care în conducea, menţionând că pe timpul călătoriei a staţionat în mai multe parcări pentru TIRuri. Migranţii au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau vizele necesare care să le permită acest lucru.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul român pentru complicitate.

Acesta este cel mai mare transport de migranţi despcoperit la frontiera din judeţul Arad. Pentru a vedea cum au ajuns migranţii să urce toţi în acelaşi camion, poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS