Confidenţialitate

Record de interceptări în Săveni, județul Botoșani: ”Fiecare simte legea Big Brother în ceafă”

         Record de interceptări în orașul Săveni din județul Botoșani.

         10% din populația activă este ascultată – constată primarul orașului.

Judecătorii au autorizat toate cererile de interceptare primite de la procurori – e vorba de aproximativ 260 de mandate, deși infracțiunile nu prea există, după cum susține primarul.

Edilul e convins că și telefonul său este ascultat și e de părere că, în orașul pe care îl conduce, există un Big Brother care suflă în ceafa cetățenilor săi.

Orașul Săveni din județul Botoșani are aproximativ 8.000 de locuitori înregistrați în actele Primăriei.

Fără a-i lua în calcul pe cei care au plecat în străinătate, pe elevi și pe pensionari – rămâne o populație activă de aproximativ 2.500 de oameni.

Judecătorii au aprobat 259 de mandate de interceptare în diverse spețe – situație care îl pune pe gânduri pe primarul Petru Relu Târzioru.

Fiecare simte legea asta Big Brother în ceafă așa, adică e o presiune inutilă și, cred eu, nu există om fără de păcat – de fapt, a fost unul singur, dar s-a dat cu pietre în el.  Posibil că cineva, la un moment dat, tot o să cadă în abatere“, spune, la Europa FM, primarul orașului Săveni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Edilul spune că rata infracționalității este în scădere și,  chiar dacă orașul este aproape de frontiera cu Republica Moldova,  nu a auzit de vreo captură impresionantă de țigări de contrabandă în ultima perioadă.

Petru Relu Târzioru crede că numărul cetățenilor ale căror telefoane sunt ascultate este, de fapt,  mult mai mare.

259 de mandate de interceptare…nimeni nu vorbește cu el. Poate doar în fața oglinzii, ca în filmul ăla Liceenii cu celebrul Mihai, care face concerte acum în decembrie. În rest,  toată lumea vorbește cu altcineva – una, două, trei persoane. Înseamnă că sunt ascultate 1.500 de persoane, după estimările noastre”, a spus primarul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

L-am întrebat pe edil dacă se consideră, la rându-i, monitorizat.

…. la mine nici măcar nu mai intră în discuție.  Vă dați seama, eu sunt persoană publică, am o funcție cu responsabilitate deosebită. Nici măcar nu am așteptări, e și firesc să fiu ascultat, până la urmă”, a adăugat edilul orașului Săveni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Petru  Relu Târzioru conduce orașul Săveni din anul 2008, fiind deja la al treilea mandat.

ASCULTĂ MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL CU PRIMARUL DIN SĂVENI:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.