Recomandările polițiștilor rutieri pe vreme de ploaie

În multe zone din țara, plouă abundent, așa că polițiștii rutieri vin cu o serie de recomandări.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Evitaţi frânările şi accelerările bruşte, păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc și asigurați-vă că luminile de întâlnire sunt în funcțiune.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizările Cod galben și Cod portocaliu de precipitații și vânt până vineri la ora 14:00.
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile.

Potrivit ANM, codul portocaliu de ninsori abundente și viscol, este valabil până joi dimineață, la ora 9, în 12 județe din centrul și nordul țării: Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău, Harghita, Bacău, Neamț și Vrancea.

Tot Cod portocaliu de ninsori va fi de joi seară, de la ora 18, pana vineri dimineața, la ora 9, în cea mai mare parte a Moldovei, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Codul galben de vreme rea este valabil pana vineri la ora 14, în regiunile estice și centrale, unde cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp. Iar pana joi dimineața, la ora 9 este valabil un cod galben de precipitații abundente și intensificări ale vântului în zona de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv București), Transilvaniei și a Maramureșului, dar și în nordul Olteniei și al Dobrogei. Cantitățile de apă vor depăși 20 — 30 l/mp

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS