Recomandări, în cazul în care rămâneți în weekend în București

Festivalul de cultură și artă urbană CreativeFest, tururi gratuite în cartierul Pantelimon ”După blocurile gri” sau premiere de film, sunt câteva dintre evenimentele la care puteți participa în weekend-ul 23-24 iulie, în cazul în care rămâneți în București.

La Romexpo, are loc cea de-a treia ediţie a festivalului de cultură şi artă urbană CreativeFest.  Artiștii internaționali Patrice, Redman, Dub Fx, Dilated Peoples şi Coely vor concerta, vineri, sâmbătă şi duminică.

Evenimentul mai cuprinde momente de street dance, demonstraţii de graffiti, space painting, 3D urban art, acrobaţii cu skateboard şi biciclete.

Vor mai cânta, de asemenea, Gojira & Planet H, OCS, Şuie Paparude, Robin and the Backstabbers și Basska. Accesul la festival este liber.

Tur ”După blocurile gri”

Asociația Cultour organizează tururi gratuite în cartierul bucureștean Pantelimon. Va fi prezentată istoria locurilor cheie, legende ale zonei și transformările prin care a trecut de-a lungul anilor. Tururile vor avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 17.00. Acestea pornesc de la staţia de metrou Costin Georgian.

Un alt tur gratuit va fi și pe Calea Victoriei. Sâmbătă, de la ora 14.00, turul va începe la biserica Kretzulescu din Piaţa Revoluţiei.  Traseul va continua la Muzeul de Artă, unde are loc expoziția”Ciao Bucarest – Influenţe urbane italiene în Bucureşti”. Intrarea este liberă.

Premiere cinematografice

Cinefilii vor putea merge la premiera lungmetrajului ”Francofonia”, cel mai recent film al regizorului rus Aleksandr Sokurov, recompensat cu premiul Fedora pentru cel mai bun film european la Festivalul de Film de la Veneţia. E vorba de un episod controversat din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, și anume, soarta operelor de artă din Muzeul Luvru, în timpul ocupaţiei naziste.

Un alt film, care poate fi văzut de vineri este şi ”Jason Bourne”, în regia lui Paul Greengrass. O altă premieră este ”Star Trek. Dincolo de infinit”.

Sursă foto:  asociatia-cultour.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS