Confidenţialitate

Reciclezi hârtia, salvezi pădurea!

Consumul de hârtie a crescut de 4 ori în ultimii 40 de ani, ceea ce a dus la exploatarea intensivă a pădurilor.

Anual, pe glob se taie peste 250 milioane de copaci doar pentru tipărirea ziarelor. Pentru a obține o tonă de hârtie de imprimantă sunt necesari 24 de copaci maturi.

Hârtia poate fi reciclată de cel mult patru ori. După aceea, se adaugă fibră noua pentru ca produsul final să nu-și piardă caracteristicile.

Fiecare tonă de hârtie reciclată salvează, în medie, 17 copaci. Pe plan mondial, industria celulozei şi hârtiei ocupă locul al 5-lea la consum de energie.

Sub forme diferite, hârtia ocupă aproximativ 40% din totalul deșeului menajer pe care îl producem, majoritatea fiind reprezentat din ambalajele produselor pe care le consumăm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 iunie  este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.

Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.

ILUSTRAȚIE: Robert Baloga/pixabay.com