Confidenţialitate

Consumul de hârtie, în creștere alarmantă

Consumul de hârtie a crescut de 4 ori în ultimii 40 de ani, ceea ce a dus la exploatarea intensivă a pădurilor.

Aproximativ 35% din copacii tăiați pe întreaga planetă sunt folosiți pentru producția de hârtie. De aceea, ar trebui să ne gândim mai întâi cum să reducem consumul de produse și de resurse, cum să le refolosim după ce nu mai avem nevoie de ele, și în cele din urmă să le reciclăm! Această din urmă etapă se poate dovedi una care aduce economii.

O fabrică consumă cu 40% mai puțină energie dacă folosește hârtie reciclată ca materie primă, decât fibră nouă de celuoză. De asemenea, producerea hârtiei din lemn consumă mai multe resurse decât cea recuperată din deșeuri.

Cele mai importante avantaje ale reciclării hârtiei sunt reducerea consumului de apă și curent electric, reducerea poluării apelor și aerului și scăderea volumului de deșeuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 iunie  este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.

Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.

ILUSTRAȚIE: Judith Browne / Unsplash