Rechizitoriu: Documentele privind cheltuielile făcute de DIPI au fost distruse

Procurorii DNA spun că au fost distruse documente care aratau că s-au făcut cheltuielile nejustificate din fondurile Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Actele indicau de fapt că fostul ministru de interne, Gabriel Oprea ar fi implicat în achiziționarea unui autoturism de lux și a unui jacuzzi, din fondurile destinate misiunilor DIPI.

În rechizitoriul procurorilor, se menționează că în octombrie 2015, la scurt timp după ce guvernul Ponta și-a dat demisia, unul dintre martorii din dosar a fost chemat în biroul secretarului de stat Nicolae Gheorghe. Fostul șef al DIPI i-a cerut să găsească o cale pentru a distruge documentele privind chetuielile din bugetul Departamentului de Informații și Protecție Interne.

Persoana respectivă i-a explicat că nu poate face acest lucru, în lipsa unui audit al Ministerului de Interne. Gabriel Oprea nu mai era însă ministru. Imediat, s-a constituit comisia de control a DIPI și chiar Nicolae Gheorghe ar fi aprobat distrugerea acelor documente. El a întocmit o notă de distrugere a acelor acte, în calitate de împuternicit al președintelui comisiei de control, care s-ar fi aflat în concediu de odihnă.

Vă amintesc, în acest dosar fostul șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă, Nicolae Gheorghe și fostul ministru de interne au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu: cei doi ar fi aprobat, între altele, cumpărarea unui autoturism Audi A8 din fondurile pentru misiuni anticorupție.

Până în octombrie 2015, Gabriel Oprea a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului cumpărat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS