Confidenţialitate

Rechemări în service: 1500 de mașini în România, 1,8 milioane de autovehicule în China

Mercedes-Benz România recheamă în service aproape 1500 de mașini care ar putea lua foc din cauza supraîncălzirii unor componente la care s-au constat probleme.

Autovehiculele cu probleme vor fi chemate în mai multe etape.  În cazul autovehiculelor A Class, B Class, CLA, C Class, E Class și GLC, Daimler a constatat faptul că la anumite autoturisme limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat la procedura de pornire.

“În cazul în care demaratorul este blocat, ca urmare a unei defecțiuni survenite anterior și, în acest stadiu au fost efectuate tentative de pornire mai multe și/sau mai lungi, în consecință limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat electric și s-ar supraîncălzi. În cel mai rău caz, componentele din jur s-ar putea aprinde și ar izbucni un incendiu”, se arată în anunțul publicat  de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

De asemenea, firma recheamă și autovehicule Smart la care s-au constat probleme legate de frâna de mână.

Pe de altă parte, constructorul auto german Volkswagen va rechema la service peste 1,8 milioane de vehicule de pe piața chineză, din cauza unor probleme la pompa de combustibil. Autoritatea de Control al Calității din China a informat că supraîncălzirea și presiunea mecanică ar putea provoca defectarea anumitor componente electronice ale pompei de combustibil, ceea ce ar putea duce la oprirea motorului. Pompa de combustibil va fi înlocuită gratuit iar acțiunea de rechemare la service va începe pe data de 25 decembrie. Proprietarii vehiculelor vizate vor fi informați de această rechemare printr-un mesaj pe mail.