Confidenţialitate

Rebecca Welch, prima femeie arbitru la o partidă din Premier League la meciul Fulham – Burnley de pe 23 decembrie 2023

Rebecca Welch va fi prima femeie arbitru la o partidă din Premier League, la meciul dintre Fulham și Burnley care se joacă pe 23 decembrie 2023, scrie BBC.

Rebecca Welch are 40 de ani și a început să arbitreze în 2010, iar în ianuarie a devenit prima femeie care a arbitrat un meci din campionatul masculin.

De asemenea, Sam Allison va conduce și el un meci din Prima Ligă în decembrie, devenind primul arbitru de culoare din Premier League după 15 ani, mai scrie BBC. Acesta va superviza meciul dintre Sheffield United și Fulham, care se joacă pe 26 decembrie 2023.

În iulie 2023, Asociația de Fotbal a spus că plănuiește să recruteze cu 50% mai mulți arbitri din medii „subreprezentate din punct de vedere istoric” până în 2026, vizând o creștere de 1.000 de femei arbitru și 1.000 de arbitri de culoare sau asiatici la toate nivelurile fotbalului în trei ani.

În prezent, 8% dintre oficiali sunt de etnie afro-americană sau asiatică, dar numai 3% în fotbalul profesionist. Niciun arbitru de culoare sau de origine asiatică nu a mai condus un meci din Premier League de la ultimul meci al lui Rennie, în 2008.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cristina Neagu își anunță retragerea din echipa națională de handbal dezamăgită de rezultatele naționalei de la mondiale | AUDIO