Confidenţialitate

Real Madrid și FC Barcelona, eliminate din Cupa Spaniei

Real Madrid și FC Barcelona au fost eliminate din Cupa Spaniei în sferturile de finală, deși au tratat cu maximă seriozitate meciurile jucate într-o singură manșă.

Galacticii lui Zidane au pierdut pe Bernabeu, 3-4 cu Real Sociedad.

Bascii au condus cu 3-0: fostul madrilen Odegaard a deschis scorul la jumătatea primei reprize iar Isaak a reușit o dublă în interval de 3 minute după pauză.

Marcelo a redus diferența dar după 10 minute s-a făcut 1-4. Finalul a fost palpitant: au marcat Rodrygo și Nacho pentru gazde, Sociedad a rămas în 10 în al 5-lea minut al prelungirilor, iar Sergio Ramos a ratat apoi ocazia de a egala.

S-a încheiat 3-4.

A urmat meciul Barcelonei de la Bilbao. Cu Messi titular și doar Griezmann lăsat pe bancă dintre titularii obișnuiți, catalanii nu și-au creat decât 2-3 ocazii de gol iar Atletic a dat lovitura în minutul 93 – autogol Busquets cu capul după o centrare în forță.

FC Barcelona jucase ultimele șase finale ale Cupei Spaniei, o serie fără precedent.

Este pentru prima dată după zece ani când ambele superputeri ale Spaniei ratează semifinalele Cupei. Alături de Bilbao și Sociedad, în penultimul act s-au mai calificat Granada și divizionara secundă Mirandes.