Reacţiile celor 3 excluşi din PSD

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au deranjat actuala conducere a formaţiunii.

La finalul şedinţei PSD în care s-a votat excluderea sa din partid, Mircea Geoană a evitat să nu comenteze decizia.

‘Domnul Ponta a făcut propuneri de excludere pentru un număr de colegi, inclusiv pentru mine. După o discuție destul de lungă și contradictorie, opinia generală a fost cea legată de suspendarea celor 3 colegi ai noștri, până la congres, inclusiv eu, domnul Șova și domnul Vanghelie. Nu vreau să fac acum comentarii la cald pentru că punem ulei pe foc. Am mai trecut prin astfel de momente […] Nu cred că așa trebuie să procedăm’, a spus senatorul.

Mircea Geoană a şinut să precizeze că nu i s-a reproșat nimic în cadrul reuniunii.

Furios, Marian Vanghelie susţine că este victima unei execuţii, pe motiv că ar fi un apropiat al lui Mircea Geoană.

Întrebat ce s-a întâmplat în şedinţă, edilul sectorului 5 a răspuns: ‘O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte penibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii’.

‘Pe mine în acest moment nu mă mai interesează niciun plan cu PSD-ul’, a anunţat Marian Vanghelie.

Dan Șova a confirmat excluderea din PSD, precizând că își asumă greșeala de a fi încălcat principiul unității partidului atunci când a declarat că actuala conducere trebuie să îşi asume eşecul de la prezidenţiale. ‘Eu rămân social-democrat. Îmi iau un timp de reflecţie să-mi dau seama de ce s-a luat această decizie’ a precizat acesta.

‘Accept sancțiunea care mi-a fost aplicată, cred că e și justificată de altfel. Argumentele sunt că am încălcat în mod evident principiul de bază al unității partidului. Și dacă pierdem și dacă câștigăm trebuie să rămânem împreună, eu am încălcat acest principiu. Îmi asum greșeala’, a adăugat Dan Șova, care dă asigurări că, la Senat, va vota alături de colegii săi social-democrați.