Confidenţialitate

Reacţiile adversarelor României după tragerea la sorţi a Ligii Naţiunilor

România a fost repartizată în Grupa 1 din Liga B, în UEFA Nations League, alături de Austria, Irlanda de Nord şi Norvegia.

Selecţionerii şi oficialii naţionalelor din Austria, Irlanda de Nord şi Norvegia au oferit câteva impresii după ce au fost repartizate alături de România.

Norvegienii anunţă că vor răzbunare înaintea unui nou duel cu România, după două remize în campania precedentă.

Norvegia ocupă locul al 44-lea în clasamentul FIFA, iar România a remizat de două ori contra nordicilor în preliminariile pentru EURO 2020, 2-2, respectiv 1-1.

Selecţionerul Lars Lagerback spune că acele rezultate au fost nedrepte, iar jucătorii vor căuta o mică răzbunare.

„Cred că este o grupă decentă. Avem avantajul că avem deplasări scurte în Austria şi Irlanda de Nord. În România va fi puţin mai lungă, dar este o grupă corectă, dacă pot spune aşa. Naţionala României am analizat-o şi în trecut, deci va fi ceva mai simplu acum, la fel şi pentru ei. Cred că jucătorii vor simţi puţin nevoia de răzbunare cu România. Am remizat de două ori contra lor în preliminariile pentru EURO 2020, în meciuri pe care ar fi trebuit să le câştigăm. Cred că asta ne poate motiva să arătăm că suntem şi mai buni decât ultima oară când ne-am întâlnit”, potrivit lui Lars Lagerback, selecţionerul Norvegiei, pentru tv2.no.

Austria, pregătită de germanul Franco Foda, este cea mai bine clasată echipă din grupă, locul al 26-lea în ierarhia FIFA, şi ne poate fi adversară în grupele EURO 2020, dacă naţionala lui Mirel Rădoi va trece de baraj.

Cu jucători de la Bayern Munchen, RB Leipzig sau Newcastle în lot, austriecii spun că au remarcat jocul combinativ al naţionalei noastre.

„Dacă ne uităm la clasamentul mondial, grupa este una foarte, foarte echilibrată. Sunt nişte adversari foarte interesanţi, cu diferite stiluri de joc. România pune mult accent pe jocul combinativ şi sunt foarte puternici. I-am urmărit deja, pentru că ne pot fi adversari la Campionatul European. Norvegienii sunt foarte puternici, au un fizic bun, iar în faţă îl au pe Erling Haaland. Vor fi multe dueluri unu contra unu şi pe mingea a doua. Cu Irlanda de Nord suntem deja familiarizaţi din ultima ediţie a Ligii Naţiunilor. Au jucat foarte bine recent. Vom lupta pentru a ne asigura primul loc în grupă”, a spus Franco Foda, selecţionerul Austriei, potrivit kleinezeitung.at.

Irlanda de Nord este clasată pe locul al 36-lea FIFA, cu o poziţie mai sus decât România.

Ultimele dueluri dintre cele două au avut loc în preliminariile pentru EURO 2016, când “tricolorii” conduşi atunci de Anghel Iordănescu au obţinut o victorie şi o remiză.

La fel ca reprezentativa României, Irlanda de Nord va disputa barajul de calificare la EURO 2020.

Selecţionerul Michael O’Neill va mai rămâne la cârma naţionalei doar pentru meciurile de baraj şi, eventual, pentru turneul final, astfel că Federaţia va numi un succesor pentru Liga Naţiunilor.

„Avem parte de adversari dificili. Le-am întâlnit pe toate în istoria noastră recentă. Cu România am jucat în preliminariile EURO 2016, cu Norvegia ne-am întâlnit în campania pentru Campionatul Mondial din 2018, iar cu Austria am jucat în ediţia inaugurală a Ligii Naţiunilor. Sper să începem următoarea campanie cu rezultate bune în această competiţie şi cu o calificare la EURO 2020, care rămâne prioritatea noastră”, spune Patrick Nelson, director executiv al Federaţiei de Fotbal din Irlanda de Nord, pentru rte.ie.

Meciurile din Liga Naţiunilor ale României vor avea loc în perioada 4 septembrie-17 noiembrie. “Tricolorii” vor debuta pe teren propriu, contra Irlandei de Nord.

În cazul în care îşi va câştiga grupa, România va promova în divizia superioară. Dacă va încheia pe ultimul loc, naţionala noastră va retrograda în divizia inferioară.

Clasarea din Liga Naţiunilor va influenţa şi preliminariile Cupei Mondiale 2022.

În acele calificări, cele zece câştigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate naţionale în Liga Naţiunilor, în afara celor calificate direct, se vor alătura selecţionatelor de pe locul al doilea într-un baraj de stabilire a ultimelor trei locuri la Campionatul Mondial.