Confidenţialitate

Reacțiile politice la cazul „Iulian Dumitrescu”. Cătălin Drulă: „A fost lăsat să opereze în acest fel”. Nicolae Ciucă: „Nu știu ce este în dosar” | AUDIO

Ancheta care îl vizează pe – acum suspendatul – președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, agită lumea politică. Alina Gorghiu, fost președinte al PNL recunoaște că un dosar de o asemenea amploare afectează partidul. Liderul actual al PNL abia azi a avut o reacție publică la dosarul lui Dumitrescu, susținând că Dumitrescu a luat decizia corectă de a demisiona din funcțiile politice. Anterior, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ironizat lipsa de reacție a liberalilor, în timp ce președintele USR cere ca Dumitrescu să demisioneze din funcția publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reacția lui Klaus Iohannis la cazul „Iulian Dumitrescu”

Direcția Națională Anticorupție a făcut 19 percheziții – joi – în dosarul lui Iulian Dumitrescu, suspectat de luare de mită și fals în declarații. Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție pe acest subiect. A fost întrebat de jurnaliștii aflați la Bruxelles, dacă acest caz poate afecta imaginea partidelor din Coaliție în perspectiva alegerilor din acest an.

Nu-mi imaginez că va avea o astfel de acțiune vreo implicare politică semnificativă”, a spus Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, reacție la cazul „Iulian Dumitrescu”

Pe tot parcursul zilei de joi, de la liberali a fost liniște, deși Marcel Ciolacu a declarat – potrivit unor surse G4Media – că în cazul social democraților lucrurile se tranșează mai rapid.

„La Buzatu mi-a luat 10 minute să scriu o postare și două ore să îl exlud cu tot neamul”, ar fi declarat acesta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, spunea joi la Europa FM că în cazul Dumitrescu PNL va aplica prevederile statutului

La câteva ore distanță, Iulian Dumitrescu ieșea de la audierile de la DNA. A refuzat să dea declarații jurnaliștilor, iar avocatul său a anunțat că: „Apărările le vom face în fața Parchetului”.

Pentru că împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, Iulian Dumitrescu este acum suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova

Cătălin Drulă: „A fost lăsat să opereze în acest fel”

„La vârful Partidului Național Liberal este omul numărul trei… A fost lăsat să opereze în acest fel”, este reacția președintelui USR, Cătălin Drulă, pentru televiziunea publică.

Nicolae Ciucă: „Nu știu ce este în dosar”

Iulian Dumitrescu a renunțat la funcțiile politice: prim- vicepreședinte PNL și președinte al PNL Prahova. Pentru a evita prejudiciul de imagine adus Partidului Naționale Liberal, susține Nicolae Ciucă – președintele PNL – în prima sa reacție – la 24 de ore de la începutul descinderilor DNA.

„Nu știu ce este în dosar. Nu comentez ce este în dosar. Este o anchetă în derulare”, a spus Nicolae Ciucă.

PNL rămâne consecvent în a nu se implica în Justiție, a explicat Alina Gorghiu, care a reamintit de dubla măsură a Opoziției atunci când este vorba despre anchetarea politicienilor

„Luați, de exemplu, pe Drulă. Atacă Justiția. Dacă nu mai este membru USR implicat într-o anchetă penală, atunci toți sunt buni de plată. Dacă este vorba de un membru USR, este alb, curat ca Albă-ca-Zăpada”, a spus ministrul Justiției.

Acuzațiile aduse lui Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu este acuzat că ar fi cerut de la un om de afaceri 47.5 milioane de lei și ar fi primit 16 milioane, prin intermediari – sora și cumnatul său. În schimb, omul de afaceri a cumpărat o firmă a familiei Dumitrescu și ar fi primit contracte cu Consiliul Județean.

Potrivit procurorilor DNA, Iulian Dumitrescu ar fi folosit banii pentru excursii în străinătate, bunuri de lux cumpărate din magazine exclusiviste din afară sau pentru a plăti chiria într-un complex de lux din București.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Nicolae Ciucă, reacție privind demisia lui Iulian Dumitrescu: „Este o decizie pe care fiecare membru al PNL a luat-o atunci când a avut probleme cu justiția” | AUDIO