Reacții internaționale după atentatul din Pakistan

Comunitatea internațională – de la secretarul general al ONU până la Vatican și Statele Unite – condamnă atentatul din Pakistan.

Cel puțin 70 de persoane – după cum anunță BBC, între care numeroși copii, au fost ucise ieri într-un atac sinucigaș într-un parc plin de lume în Lahore, unde creștinii sărbătoreau Paștele.

Autoritățile se așteaptă ca bilanțul atentatului să crească. Bile metalice se aflau în bomba detonată de atentatorul sinucigaș pentru a-i crește puterea distructivă.

 

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a condamnat atentatul sinucigaș din Lahore și a cerut ca responsabilii să fie rapid aduși în fața justiției. El a prezentat condoleanțe familiilor și și-a expirmat solidaritatea cu Pakistanul.

Atentatul aruncă o umbră de angoasă asupra sărbătorii Paștelui” și lovește cu o „violență fanatică în membrii minorității creștine”, a reacționat Vaticanul, prin purtătorul său de cuvânt. Statele Unite au condamnat ferm explozia din Lahore și au promis să ajute Pakistanul în lupta împotriva terorismului.

Autoritatile pakistaneze au decretat 3 zile de doliu national.

Atacul sinucigaș s-a petrecut într-un parc din orașul pakistanez Lahore, în zona locurilor de joacă pentru copii, într-o zonă în care locuiesc minoritarii creștini.

Atentatul a fost revendicat de gruparea Jamaat-ul-Ahrar, o facţiune a mişcării talibanilor. Purtătorul de cuvânt al facțiunii a declarat că ținta atacului au fost creștinii. El a anunțat că talibanii vor continua atentatele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS