Confidenţialitate

Reacții după deciziile din cazurile Hexi Pharma și Gigină. Eugen Iancu, Asociația Colectiv: „Justiția nu are nici o legătură cu dreptatea”

Revoltă după deciziile recente ale instanțelor în cazurile Hexi Pharma și Gigină. Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, spune că într-o țară normală nu ar exista prescriere pentru fapte care au provocat moartea.

Dosarul Hexi Pharma, privind dezinfectanții diluați din spitale, a fost închis pe motiv că faptele s-au prescris, iar fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost achitat în primă instanță în procesul în care este acuzat de ucidere din culpă privind accidentul rutier din 2015 în care a murit poliţistul Bogdan Gigină.

Chiar dacă decizia nu este definitivă, și în cazul lui faptele ar urma să se prescrie în curând.

„Justiția din România a dovedit încă o dată că nu are nici o legătură cu dreptatea”, scrie pe Facebook președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu.

El adaugă că, într-un stat normal, am fi aflat câți oameni au fost uciși în spitale de lipsa de eficiență a produselor Hexifarma, iar falsificatorii ar fi fost condamnați pe viață.

Cătălin Tolontan de la Liberatea, publicația a cărei anchetă a dezvăluit neregulile din acest dosar, spune la Europa FM că există și speranță:

„Instanțele au dovedit că oamenii care au avut curajul să vorbească cu presa și care au mărturisit ce se întâmplă în interior, care ne-au dat documentele, au avut dreptate. Niciunul dintre acești oameni nu a fost identificat sau nu a pățit nimic. Asta poate fi pentru noi toți o încurajare și faptul că astăzi nu mai mor oameni din cauza firmelor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintim, în dosarul Hexi Pharma, Curtea de Apel București a decis încetarea procesului în cazul directorilor firmei, pentru că faptele s-au prescris, însă compania va plăti despăgubiri.

Citește și: Directorii Hexi Pharma ar fi trebuit să ajungă la închisoare, dar s-au prescris faptele de care erau acuzați. Reacția jurnalistului Cătălin Tolontan | AUDIO