Reacţii după calificarea tricolorilor la Euro 2016

După victoria din meciul naţionalei cu reprezentativa Insulelor Feroe, scor 3-0, selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat că elevii săi meritau calificarea la Campionatul European din 2016, dar consideră că aceasta ar fi trebuit obţinută mai devreme.

Întrebat dacă va rămâne pe banca tehnică pentru turneul final al Campionatului European, antrenorul a răspuns: “Lăsaţi-mă să mă bucur şi eu şi jucătorii şi abia apoi vom discuta problema”.

În schimb, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a precizat că Anghel Iordănescu va rămâne în funcţie şi la turneul final, deoarece “merită” acest lucru.

“Băieţii trebuie felicitaţi la maxim pentru această calificare. Este o zi mare pentru tot sportul românesc. Această calificare va ajuta la dezvoltarea fotbalului în România. Iordănescu va rămâne la echipa naţională pentru că merită. Ne-a fost teamă de acest meci, deoarece am ajuns să depindem de ultima partidă din preliminarii. Bucuria este mai mare că am obţinut calificarea în ultimul meci. Vom juca un meci amical cu Italia, dar depindeam de această calificare ca să putem întâlni Italia. De mâine ne apucăm de treabă pentru Campionatul European. Jucătorii au trecut prin momente dificile, dar în final am câştigat o echipă”, a spus şeful FRF.

Autor al unei duble în meciul din Feroe, Constantin Budescu a declarat că succesul calificării este unul meritat, în ciuda criticilor la adresa tricolorilor.

Alexandru Maxim, marcatorul celui de-al 3-lea gol, a spus că jucătorii primei reprezentative sunt mândri pentru ce au realizat.

Ovidiu Hoban speră ca el şi colegii său să facă o figură frumoasă şi la turneul final din Franţa.

Fundaşul Dragoş Grigore crede ar fi fost păcat ca “tricolorii” să nu reuşească această performanţă, având în vedere faptul că au ocupat mult timp primul loc în grupa F.