Confidenţialitate

Reacții din PSD la înființarea AVE – Alianța Vestului: ”Nu a existat niciodată în istoria României de după 1918 un pericol mai mare la adresa integrității și independenței statului român”

După ce s-a oficializat Alianța Vestului, apar primele reacții din partea unor oficiali PSD.

”Aud că s-a inventat o așa numită Alianța a Vestului care din punct de vedere economic se rupe de ceea ce însemnă România economică actuală.

Cred, sincer, că nu a existat niciodată în istoria României de după 1918 un pericol mai mare la adresa integrității și independenței statului român ca acest concept care tinde să devină un brand după modelul Italiei, cu referire nordul acestui stat.

Aștept cu maxim interes ca în principal factorii diplomatici și de decizie a guvernului român să clarifice în tandem cu românii care au inventat acest atac la adresa României acestă nouă viziune”, scrie pe Facebook Adrian Bourceanu, consilier județean și membru în CJEX PSD Neamț.

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a reacționat și el la anunțul înființării Alianței Vestului.

„Mi-am propus sa analizez aceasta noua invenție PNL din mai multe motive.
1. Vreau sa vad unde este plus-valoarea.
2. Sunt dator colegilor din tara pentru ca, intamplator, este si primarul orasului meu implicat.
Primul capitol de prioritati al aliantei primarilor populisti din Vest contine proiecte prioritare ale Guvernului PSD, dar in care aceste primarii nu au atributii. Am gasit totusi ceva
Creșterea mobilității ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren / tramvai /troleibus / autobus electric / metrou metropolitan – SUCCES
In cadrul acestui capitol am mai gasit ceva ce contrazice declaratiile la nivel national a sefilor acestor primari! Sprijinirea legii parteneriatului public-privat pentru proiecte de infrastructură.
Am ales sa pun drept “bullet point” semnul `100` pentru ca stiti si voi, mesajul dat de aceasta coalitie, fara atributii in domeniile propuse, nu este unul de unitate.
#Centenar”, scrie europarlamentul Emilian Pavel pe Facebook.

Ce este Alianța Vestului – AVE

AVE – Alianța Vestului a devenit oficială cuTimișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca în componență.

”Această inițiativă nu are niciun fel de legătură cu niciun fel de proiect de separatism teritorial sau de a pune sub semnul întrebării statul național unitar român”, a ținut să sublinieze, sâmbătă, primarul Clujului, Emil Boc.

”Am lansat Alianţa Vestului între Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea, iniţiativă menită să ne permită să facem mai mult decât am făcut până acum, să fim mai performanţi, să ieşim din tiparele pe care statutul nostru de primar ni le conferă la nivel teritorial, strict pe raza unităţilor unde ne-am asumat responsabilităţi. La baza platformei noastre stă Declaraţia de la Alba Iulia, promovăm câteva principii cum ar fi al dezvoltării comunităţilor.

Obiective comune pe care le asumăm sunt:

– accelerarea proiectului Autostrăzii Transilvania,

– susţinerea Autostrăzii Timişoara – Belgrad,

– dezvoltarea unui tren de mare viteză între cele patru oraşe,

– finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, a unei reţele de transport public intraregional şi interregional,

– creşterea mobilităţii ecologice prin proiecte de tramvai, troleibuz, metrou metropolitan,

– sprijinirea parteneriatului public privat prin proiecte de infrastructură”, a declarat, sâmbătă, Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara.