Confidenţialitate

AVE – Alianța Vestului a devenit oficială cu Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca în componență

AVE – Alianța Vestului a devenit oficială cu Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca în componență.

”Această inițiativă nu are niciun fel de legătură cu niciun fel de proiect de separatism teritorial sau de a pune sub semnul întrebării statul național unitar român”, a ținut să sublinieze, sâmbătă, primarul Clujului, Emil Boc.

Nicolae Robu a declarat că la baza platformei AVE stă Declaraţia de la Alba Iulia.

”Am lansat Alianţa Vestului între Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea, iniţiativă menită să ne permită să facem mai mult decât am făcut până acum, să fim mai performanţi, să ieşim din tiparele pe care statutul nostru de primar ni le conferă la nivel teritorial, strict pe raza unităţilor unde ne-am asumat responsabilităţi. La baza platformei noastre stă Declaraţia de la Alba Iulia, promovăm câteva principii cum ar fi al dezvoltării comunităţilor.

Obiective comune pe care le asumăm sunt:

– accelerarea proiectului Autostrăzii Transilvania,

– susţinerea Autostrăzii Timişoara – Belgrad,

– dezvoltarea unui tren de mare viteză între cele patru oraşe,

– finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, a unei reţele de transport public intraregional şi interregional,

– creşterea mobilităţii ecologice prin proiecte de tramvai, troleibuz, metrou metropolitan,

– sprijinirea parteneriatului public privat prin proiecte de infrastructură”, a declarat Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara.

Alianța Vestului este o structură formată din cele mai mari orașe vestice al României, din dorința de atragere mai facilă a fondurilor europene, a investitorilor și pentru descentralizare.

AVE – Alianța Vestului va avea personalitate juridică în primul trimestru din 2019, după cum au anunțat, ieri, primarii din Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca.

FOTO: Primăria Cluj Napoca