Reactii ale liderilor PSD dupa demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament

Decizia lui Viorel Hrebenciuc de a demisiona din Parlament îi aparţine acestuia şi scoate justiţia din campania electorală, a declarat președintele PSD, Victor Ponta.

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat că Viorel Hrebenciuc a decis să demisioneze din Parlament pentru a se pune la dispoziția justiției.

‘Aici este o chestiune foarte simplă pe care domnul Hrebenciuc a interpretat-o într-o cheie, fiind un om cu experienţă politică, ca în această campanie să nu fie domnia sa un subiect de discuţie şi să nu fie principalul subiect al acestei campanii’, a spus Valeriu Zgonea, citat de Mediafax.

El a precizat că demisia lui Hrebenciuc reprezină, în opinia sa, un gest normal.

‘Din punctul meu de vedere, gestul domnului Hrebenciuc este un gest normal într-o Românie europeană şi ar trebui să-l apreciem cu toţi şi să vedem că există azi, la 25 de ani de la Revoluţie, oameni care au demnitatea, ca în orice stat european, să-şi dea demisia în momentul în care există suspiciuni’, a adăugat Zgonea.

Decizia lui Viorel Hrebenciuc de a demisiona din Parlament îi aparţine acestuia şi scoate justiţia din campania electorală, a declarat președintele PSD, Victor Ponta.

‘Este decizia domniei sale şi este o decizie prin care scoate justiţia din campania electorală, aşa cum era folosită începând de ieri’, a spus Ponta, care a adăugat că nu a discutat cu Hrebenciuc.

Întrebat dacă se aşteaptă la un astfel de gest de onoare şi din partea lui Dan Şova, având în vedere că este implicat într-un dosar de trafic de influenţă cu Hrebenciuc, Ponta a reafirmat că nu este ilegal să doreşti să fii preşedinte de partid.

‘Să vrei să fii preşedinte al unui partid nu e ceva ilegal. Nu înţeleg de ce trebuie să arestăm pe cineva că vrea să aibă o funcţie. Şi eu am vrut să fiu preşedinte al PSD şi nu m-a arestat nimeni în 2010, din fericire. Deci, arestăm oamenii care vor să fie preşedinţi de partid ? Cred că ne întoarcem în vremea lui Ceauşescu sau a lui Stalin şi nu vreau acest lucru’, a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviințarea arestării preventive în două dosare, a demisionat din Parlament.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a spus că Viorel Hrebenciuc rămâne membru PSD până la o decizie definitivă a instanței.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, de procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar. Ar fi încercat să afle date din dosarul DNA privind retrocedările ilegale de păduri.

Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. În schimb, i-ar fi promis lui Şova că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al PSD.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc, atât în noul dosar, cât şi în cel în care este cercetat alături de deputatul PSD Ioan Adam, pentru retrocedări ilegale de păduri.

În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.