Reacție dură a ministrului justiției la adresa Parlamentului

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, regretă votul de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari . Într-o postare pe Facebook, aceasta a precizat că tema nu a fost discutată în Parlament , unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul.

În acest context, ministrul justiției spune că a fost deseori somată să spună ce înţelege prin restauraţie. Și răspunde : exact asta, mai exact, o tiranie parlamentară. Raluca Prună subliniază că este adepta  parlamentarismului, însă a celui responsabil, în slujba cetăţii.

Ministrul regretă, de asemenea, că din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probaţiune. Documentul trebuia adoptat încă din 2013 în contextul în care România riscă să platească despăgubiri estimate la aproximativ 100 de milioane de euro anual.

După aceste afirmații, Raluca Prună se așteaptă să fie calomniată și spune că nu regretă că s-a expus,  mai ales dacă  va fi atacată de „cei care au condus guverne şi au lăsat numai restanţe”.

Proiectul de lege prin care aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 2013 nu mai pot fi sancţionaţi a fost aprobat de plenul celor două Camere ale Parlamentului, fără dezbateri, cu 306 voturi ”pentru” şi o singură abţinere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS