Confidenţialitate

Reacția PSD după ce Dacian Cioloș a fost desemnat prim-ministru de Klaus Iohannis: „Rocadă în alianța pierzătorilor”. FOTO

Pe Facebook a apărut și reacția PSD, imediat după anunțul președintelui României, Klaus Iohannis.

PSD a postat o poză cu mesajul „Rocadă în alianța pierzătorilor”.

 

 

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă după consultările care au avut loc luni, 11 octombrie 2021, la Cotroceni.

Klaus Iohannis: „Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”.

Prima reacție a lui Dacian Cioloș: „Obiectivul nostru este să scoatem România din criză”

Dacian Cioloș a scris într-o postare pe Facebook că președintele României i-a cerut să formeze un nou guvern, lucru ce reprezintă o „onoare și o responsabilitate” pentru el.

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.

Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide.

Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a scris Dacian Cioloș în postarea de pe pagina lui de Facebook.