Reacția premierului Sorin Grindeanu la acuzațiile că o carte pe care a scris-o este de negăsit

Premierul Sorin Grindeanu vine cu explicații, după ce site-ul Press One a dezvăluit că o carte de matematică scrisă de Sorin Grindeanu și de tatăl său este de negăsit în biblioteci.

Cartea este menționată în CV-ul premierului.

Se numește „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, ar fi fost publicată în 2002 la o editură din Caransebeș, oraşul natal al lui Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a prezentat, miercuri, această carte, cu ocazia unui interviu pe care l-a acordat agenției de știri Mediafax. Premierul a spus că o contribuție majoră la redactarea și publicarea ei a avut-o tatăl său, profesor de matematică.

”Recunosc, de altfel, că rolul principal l-a avut tatăl meu, care e profesor de matematică. A făcut foarte multă matematică cu mine. Lucrul ăsta mi-a folosit, chiar dacă după aceea, am mers pe altceva, pe IT. Am prezentat, la un moment dat, o poză cu cartea respectivă. E în regulă! O arăt, nu vreau să dezvălui foarte mult, nu am făcut o carieră universitară, ține de ceea ce am învățat și m-a învățat tatăl meu. De altfel, am fost prezent, an de an, la olimpiadele naționale de matematică”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS