Confidenţialitate

Reacția oficialilor din Republica Moldova după ce o rachetă ar fi căzut noaptea trecută în Transnistria | AUDIO

Oficialii spun că nu este clară originea obiectului identificat fără să ofere alte detalii. Autoritățile de Chișinău așteaptă informații verificate cu privire la acest incident.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administrația de la Tiraspol a anunțat că ar fi fost găsite fragmente ale unei rachete în satul Chițcani din regiunea transnsitriană. Potrivit portalului Deschide.md, racheta a căzut în noaptea de duminică spre luni în grădina unui localnic. El a spus că a auzit o explozie puternică în jurul orei 01:00, descoperind ulterior fragmentele de rachetă.

La fața locului au venit observatorii militari din cadrul Forței mixte de menținere a păcii. Ministerul Apărării al Republicii Moldova spune că în această etapă a investigațiilor nu este clară originea obiectului identificat şi nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acestuia.

Între timp, președintele Comisiei Unificate de Control, organism care conduce operațiunea de menținere a păcii în Transnistria, spune, citat de agenția de presă TASS că ar fi vorba despre o rachetă S-300, proiectil produs în 1968.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Paula Herlo, despre ancheta din 2019 care îl viza pe Dumitru Buzatu: „Stilul mafiot al lui mi-a fost adus în atenție și de o familie de oameni de afaceri din Vaslui” | VIDEO