Confidenţialitate

Paula Herlo, despre ancheta din 2019 care îl viza pe Dumitru Buzatu: „Stilul mafiot al lui mi-a fost adus în atenție și de o familie de oameni de afaceri din Vaslui” | VIDEO

Paula Herlo – „România, te iubesc!” – a fost invitata lui Cătălin Striblea la Europa FM în emisiunea „România în Direct”. Paula Herlo a făcut, în urmă cu patru ani, o anchetă care îl avea în prim-plan pe Dumitru Buzatu: „Județe la stăpân”. La acea vreme, Paula Herlo era primul om care făcea o radiografie completă a lui Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai importanți oameni ai PSD, deseori fotografiat alături de premierul Ciolacu, este arestat preventiv 30 de zile și ar fi vrut și ar fi luat șpagă de 1 milion 250 de mii de lei – 200.000 de euro – pentru construirea unui drum în județ. 10% din contract. Denunțătorul este un om cu care a mai făcut afaceri în trecut.

Despre ancheta din 2019, Paula Herlo a spus că „Tot efortul lui a fost de a mă convinge că nimic din ce spun eu este adevărat, dar eu nu făceam decât să-l întreb cum poate un bugetar să fie atât de bogat – pentru că el era bugetar din 1992”.

„Și eram foarte curioasă cum un bugetar are atâtea case. El avea o casă chiar lipită de parc, impresionantă, despre care vorbea tot județul. Așadar, ferme, terenuri, case. Și am tot întrebat și a zis că muncește, are o fermă. Și atunci am întrebat cum poate un bugetar să construiască o fermă și a zis că nici nu este așa greu”, a spus Paula Herlo la Europa FM.

Paula Herlo: „Stilul mafiot al lui Dumitru Buzatu mi-a fost adus în atenție și de o familie de oameni de afaceri din Vaslui”

„Doi tineri care aveau o mică fermă și pe care eu i-am filmat și i-am arătat ca exemplu pozitiv de oameni care vor să muncească și care vor să facă ceva în județul Vaslui și mi-a povestit doamna că după ce a fost difuzată emisiunea au fost hărțuiți într-un hal fără de hal cu controale și tot felul de amenințări. Absolut oribil. Dar ea nu s-a temut și a și candidat la primăria localității unde făcea agricultură”, a spus Paula Herlo la Europa FM.

Cătălin Striblea: Ce ai filmat acum patru ani la Vaslui și ce ai filmat săptămânile astea de vară nu sunt lucruri independente, sunt lucruri care se leagă.

Paula Herlo: „Aceste firme de casă care plătesc acest para-ndărăt de fapt îl plătesc din banii noștri”

Paula Herlo:Sunt lucruri care… nici nu știu cum să spun. Scenariul se repetă în fiecare județ. Ce aș vrea să înțeleagă cei care ne ascultă este că aceste firme de casă care plătesc acest para-ndărăt de fapt îl plătesc din banii noștri și din nivelul nostru de trai. Pentru că o firmă care construiește un drum și care trebuie să dea 10% dintr-un contract – 1 milion 250 de mii de lei nu sunt puțini bani – firma trebuie să-i scoată de undeva. Și de unde îi va scoate?”

Cătălin Striblea: Din lucrare…

Paula Herlo: Veți vedea multe anchete despre drumuri fără balast, fără cei 10 centimetri de asfalt

Paula Herlo: „Din lucrare, din stratul de asfalt. Drumul este format din mai multe straturi, 45 – 47. O să vedeți nenumărate anchete de drumuri făcute fără balast, fără piatra care trebuie să aibă anumite dimensiuni, fără cei 10 centimetri de asfalt…”.

Cătălin Striblea: Acolo sunt banii…

Paula Herlo: „Acolo sunt banii”.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct” cu Cătălin Striblea și Paula Herlo

Sursa foto: Europa FM

„România, te iubesc!” la „România în Direct”. II: Piața de pește din România: În țară sunt 700 de licențe de acvacultură, dar doar sub 50 de amenajări produc pește. „Nu avem o lege a pisciculturii în România” | VIDEO

„România, te iubesc!” la „România în Direct”. I: Alex Dima, Pro TV: Eu nu am o problemă cu bugetarul român. Statul funcționează datorită oamenilor care încă mai sunt acolo și care își fac treaba. Avem o problemă cu oamenii care stau degeaba, aceștia trebuie să plece acasă | VIDEO

Citește și: Dumitru Buzatu era la o partidă de pescuit când fost prins în flagrant de DNA