Confidenţialitate

Reacția lui Lucian Bode la acuzația lui Cătălin Drulă în privința banilor investiți în Poliție: 44 de DrugTeste se cumpără acum și urmează alte 200 | AUDIO

După accidentul provocat de tânărul care consumase droguri la Constanța, Bucureștiul se îngrijorează despre lipsa de teste pentru consumul de droguri. Asta după ce s-a aflat că în zona 2 Mai-Vama Veche exista un singur aparat pentru testarea șoferilor și acela era la Mangalia, închis într-un birou. Persoana care putea să facă testarea se afla în concediu medical.

La Europa FM, în emisiunea „Deșteptarea de Vară”, președintele Europol, Cosmin Andreica, a vorbit despre numărul redus de aparate de testare.

Președintele Europol, Cosmin Andreica: „E nevoie de un instructaj realizat cu privire la modul în care se realizează testarea”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sigur nu există în 2 Mai și în Vama Veche. Exista, înțeleg, un astfel de aparat la Mangalia, însă persoana care îl putea utiliza – persoana care putea să realizeze testarea – tot de la IPJ Constanța înțelegem că acel polițist se afla în concediu medical. E nevoie de un instructaj realizat cu privire la modul în care se realizează testarea, condițiile și alte detalii necesare pentru a putea utiliza acest dispozitiv”, a spus președintele Europol, Cosmin Andreica.

Lucian Bode, reacție la acuzația lui Cătălin Drulă în privința banilor investiți: „Se urcă pe cadavre și vrea să câștige puncte politice”

Președintele USR, Cătălin Drulă, i-a acuzat pe miniștrii PNL de Interne că, în loc să cumpere teste pentru consumul de droguri, au preferat să cumpere mașini de lux. Reacția a venit marți, 22 august 2023 de la vicepreședintele PNL Lucian Bode, fost ministru de Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Fără nicio urmă de compasiune în fața acestei tragedii se urcă pe cadavre și vrea să câștige puncte politice acuzându-mă pe mine că am deturnat un proiect cu fonduri europene pentru a achiziționa autospeciale și nu DrugTest. Dacă avea puțin creier, cum nu are din păcate, se documenta”, a spus Lucian Bode.

Se cumpără 44 de teste acum, urmează alte 200, așa susțin guvernanții

Fostul ministru de Interne Lucian Bode a explicat că autoritățile tocmai cumpără aceste teste pentru consumul de droguri. Lucian Bode a precizat că achizițiile sunt în desfășurare și că „are convingerea” că testele vor ajunge la polițiști până la sfârșitul anului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sunt două proiecte: monitorizare trafic rutier și HeliPol. Primul proiect prevede achiziționarea a 1400 de tablete – lucru care s-a întâmplat. Achiziționarea unui soft care să integreze informațiile din cele 1400 de tablete, lucru care s-a întâmplat.

Achiziționarea a 300 de autospeciale, lucru care s-a întâmplat parțial. Achiziționarea a 44 de DrugTest – lucru care se întâmplă acum, este în procedură. Pe celălalt proiect Ministerul Afacerilor Interne are în procedură de achiziție 200 de DrugTest, respectiv 800 de etilometre.

Toate aceste informații sunt publice și am convingerea că aceste echipamente vor intra în dotarea Poliției Române până la sfârșitul acestui an”, a spus Lucian Bode marți, 22 august 2023.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu, Inquam Photos / George Călin

Citește și: Lider de sindicat din poliție: Nu există aparat de testare pentru droguri în Vama Veche | AUDIO