Confidenţialitate

Reacția președintelui Biden după atacul armat din Texas: Să pierzi un copil e ca și cum cineva ți-ar smulge o bucată din suflet | VIDEO

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, susține o conferință de presă după atacul armat de la școala din Uvalde, Texas, soldat cu 21 morți, dintre care 18 copii și 3 adulți. Greg Abbott a declarat că suspectul ar fi fost un băiat de 18 ani, pe nume Salvador Ramos. Acesta a fost ucis de polițiștii care s-au deplasat la locul atacului.

„Am sperat atunci când am devenit președinte că nu va trebui să fac asta din nou. Sunt multe lucruri pe care nu le știm încă, dar știm însă că sunt părinți care nu-și vor mai vedea copiii vreodată, nu-i vor mai înveli seara înainte de culcare. Să pierzi un copil e ca și cum cineva ți-ar smulge o bucată din suflet. E un gol în inima ta care te trage spre interior și simți că parcă nu vei mai ieși de acolo. E sufocant. Nu va mai fi niciodată la fel”, a spus Joe Biden.

Joe Biden: Ideea că un copil de doar 18 ani poate intra într-un magazin de arme și poate cumpăra arme de foc este greșită

„În această seară le cer americanilor să se roage pentru sufletele care au pierit și pentru familiile acestora. Ca națiune, trebuie să ne întrebăm când, în numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm cu toții că trebuie să fie făcut? Sunt 10 ani de la masacrul din Connecticut”, a adăugat Joe Biden.

„Sunt sătul să văd astfel de lucruri. Trebuie să acționăm. Și nu-mi spuneți că nu avem niciun impact asupra acestui carnagiu. Mi-am petrecut toată cariera de senator și de vicepreședinte lucrând la fosta reformă a armelor. Nu putem preveni fiecare tragedie, dar știm că funcționează și au un impact pozitiv. Când am aprobat interdicția pentru arme de asalt, numărul atacurilor în masă a scăzut. Când legea a expirat, numărul atacurilor în masă s-a triplat. Ideea că un copil de doar 18 ani poate intra într-un magazin de arme și poate cumpăra arme de foc este greșită, pur și simplu greșită”, a mai spus Joe Biden.

Sursa foto: Twitter / Kate Bedingfield

Citește și: 18 copii și 3 adulți, uciși într-un atac armat la o școală din Texas. Reacția președintelui SUA