Reacția lui Gabriel Oprea la acuzația DNA de ucidere din culpă: Sunt nevinovat. Veneam de la SRI, nu de la restaurant

Gabriel Oprea se declară nevinovat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Fostul ministru a reacționat pe Facebook, la o zi după ce DNA a cerut Senatului începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă.

Fostul vicepremier a scris pe Facebook că , în momentul accidentului, nu se afla într-o coloană oficială şi nu venea de la o întâlnire privată, ci de la SRI, fiind în timpul serviciului.

În replică la cererea de urmărire penală a sa pentru ucidere din culpă, Gabriel Oprea acuză DNA că nu menţionează că moartea poliţistului a fost provocată de o groapă.

 

Gabriel Oprea susține că nu se afla într-o coloană oficială, ci într-un “dispozitiv de însoţire”, şi că nu ministrul, ci şeful de dispozitiv verifică traseul, coordonează agenţii,  ia măsuri în funcţie de condiţiile meteo şi de trafic și stabileşte cine face parte din dispozitiv.

Fostul ministru precizează că nu a cerut niciodată ca deplasările să fie făcute “la o anumită viteză” și că de obicei, întreba doar care va fi durata deplasării.

Gabriel Oprea contestă şi acuzaţia că numărul său de deplasări era mare, afirmând că avea doar 4 sau 5 drumuri pe zi, în condiţiile în care el trebuia să se deplaseze către alte instituţii.

“Nici preşedintele, nici premierul nu vin la Minister, ci ministrul se deplasează la Cotroceni sau la Victoria pentru astfel de întâlniri”. Gabriel Oprea mai scrie că nu a cerut sa fie  însoţit de un dispozitiv al Poliţiei, aceasta fiind procedura normală, şi nici nu a solicitat prezenţa lui Bogdan Gigină în dispozitiv.

În final, Gabriel Oprea acuză DNA că nu menţionează faptul că moartea lui Bogdan Gigină a survenit după ce a căzut într-o groapă în carosabil.

Fostul vicepremier se întreabă dacă lucrările ar fi fost semnalizate  “oare Bogdan Gigină – chiar şi rulând cu 84 km/h – ar fi murit?”.

Direcţia Anticorupţie cere încuviinţarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea, pe care îl acuză de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Conducerea Senatului discută luni cererea.

Potrivit procurorilor, în perioada în care a fost ministru de Interne, Gabriel Oprea a fost însoţit de echipaje ale Poliţiei Rutiere “în aproape toate deplasările“, incluzând deplasările zilnice la sediul Ministerului şi cele săptămânale la şedinţele de Guvern, vizite particulare, la sediile unor partide, la restaurant şi când mergea acasă.

Gabriel Oprea realiza în medie aproximativ cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoţit de echipaje ale Poliţiei Rutiere. Din  ianuarie pana in octombrie 2015, a avut 1.600 de deplasări cu coloană oficială, în timp ce premierul a avut 814, iar preşedintele – 580.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS