Confidenţialitate

Reacția lui Dîncu la discursul lui Zelenski despre posibila intenție a Rusiei de a ataca România, Republica Moldova sau Polonia după Ucraina | AUDIO

Nu sunt dovezi că Rusia ar intenționa să atace România sau Polonia după Ucraina, spune ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu. Reacția vine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că, dacă Moscova nu va fi oprită acum, ea ar putea avansa și în alte țări.

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a catalogat drept speculații declarațiile lui Volodimir Zelenski. Într-un interviu la Antena 3, a spus că nu există date că Rusia ar intenționa să atace și România.

„Nu credem că există dovezi pentru așa ceva și nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înțelegem cauza pe care o apără președintele Zelenski și chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile îl înțelegem pentru că se luptă pentru apărarea țării”, a spus Dîncu.

Volodimir Zelenski a făcut declarația în cadrul unui nou apel, în limba engleză, către liderii occidentali. Le-a cerut mai multe arme pentru Ucraina.

„Rusia are în continuare capacitatea de a ataca – și nu doar Ucraina. Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte dacă Ucraina își pierde libertatea”, a spus președintele Ucrainei.

Zelenski a spus că are nevoie de artilerie grea, vehicule blindate, sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă.

El a insistat că Rusia poate fi oprită doar de forța armelor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Moskva, nava amiral a Rusiei, ar fi fost grav avariată de două rachete ale ucrainenilor

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.