Confidenţialitate

Reacția lui Cătălin Drulă la decizia de plagiat din teza de doctorat a lui Bode: „Azi trebuie să fie finalul carierei politice găunoase a lui Bode”

Cătălin Drulă – președintele USR – a scris într-o postare pe Facebook că Lucian Bode ar trebui să-și încheie cariera azi, odată cu decizia Comisiei de Etică a UBB.

„Plagiatul lui Bode, confirmat. Cine crede că-l dă Iohannis azi afară? Universitatea „Babeș-Bolyai” a confirmat plagiatul grosolan al lui Lucian Bode. În acest moment, nu mai există decât varianta demisiei sau a demiterii. Azi trebuie să fie finalul carierei politice găunoase a lui Bode. Azi trebuie să iasă din tăcere Klaus Iohannis. Dar, până acum, Don Klaus l-a susținut necondiționat pe Bode în disprețul unei țări întregi.

Lucian Bode trebuia să plece în clipa în care a dat licitația cu dedicație pentru prietenul lui Klaus Iohannis. 600 de BMW-uri. Licitație trucată. Nu a făcut-o.
Trebuia să plece în momentul în care jurnalista Emilia Șercan a arătat că a plagiat 18.5% din lucrarea sa de doctorat. Nu a făcut-o. Mai mult, și-a pus argații de partid să o discrediteze.

Sau în momentul în care poliția din subordinea lui a organizat un kompromat sinistru la adresa Emiliei Șercan. Nu a făcut-o.

Trebuia să plece după cazul Onești sau după cazul atentatului cu bombă de la Arad. Nu a făcut-o. E haos în Poliția Română. A eșuat să înceapă o minimă reformă în instituția care ar trebui să asigure siguranța românilor.

Iar în loc să-și prezinte demisia după eșecul aderării României la Schengen, Bode, din calitate de negociator-șef, a aruncat vina pe oricine altcineva. Ne spunea în noiembrie că Austria nu se opune aderării României, pentru a afla în decembrie că a mințit. Rechizitoriul politic al lui Lucian Bode e simplu: corupție, plagiat, incompetență.

Iar viitorul ministru de Interne trebuie să ne asigure că prima măsură va fi desființarea Doi-Și-Un-Sfert (DGPI), o relicvă a Securității, folosită ca bâtă politică în rândul structurilor de poliție de către Lucian Bode și alți miniștri de Interne”, a scris președintele USR pe Facebook.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Reacția ministrului de Interne, după ce UBB a decis că a plagiat în teza de doctorat: „Este uluitor / Voi merge în instanță”