Confidenţialitate

Reacția Kremlinului după ce Igor Dodon a fost reținut: Sunt alarmante aceste practici de hărțuire la adresa fostului președinte Dodon

Kremlinul a reacționat după ce fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, precum și cumnatul acestuia, Petru Merineanu, au fost reținuți pentru 72 de ore. Moscova este „alarmată de utilizarea unor practici de hărțuire la adresa fostului președinte al Republicii Moldova”, scrie Interfax care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Aceasta este o chestiune internă a Republicii Moldova, în primul rând. În al doilea rând, suntem alarmați pentru că, din nou, este folosită o astfel de practică de hărțuire împotriva celor care susțin dezvoltarea unor relații amicale cu Rusia. Sperăm că vor fi respectate toate drepturile legale ale lui Igor Dodon”, a declarat Dmitri Peskov.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis un dosar penal împotriva lui Igor Dodon pentru suspiciune de corupție, scrie Interfax. Au avut la bază înregistrări video ale unei întâlniri între Dodon și Vladimir Plahotniuc care a avut loc în iunie 2019.

În clipul video se vede cum Plahotniuc îi dă lui Dodon o geantă mare și neagră pe care o numește „grămadă”, mai scrie Interfax.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore

Potrivit publicației respective, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, alături procurorii anticorupție din Republica Moldova, au descins la domiciliul fostului președinte moldovean.

Igor Dodon este bănuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile la domiciliul fostului șef de stat au avut loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), repornit prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, săptămâna trecută.

Sursa foto / Colaj: Shutterstock

Citește și: Luciana Ghica, despre activitatea decidenților politici în contextul războiului din Ucraina: Nicolae Ciucă este vizibil cu niște declarații anoste și cu lipsa activității | VIDEO