Reacția incredibilă a spectatorilor evacuați de pe Stade de France: Au cântat imnul Franței în cor – VIDEO

Trei explozii au avut loc în zona stadionului Stade de France,vineri seara, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei, la care asista și președintele Franței.

Trei terorişti s-au aruncat în aer în fata arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului.

În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei.

Unul dintre spectatorii prezenți a postat o înregistrare video pe Facebook în care se observă modul în care s-a făcut evacuarea Stade de France. În ordine, spectatorii au ieșit de pe stadion cântând imnul Franței:

Dans un tunnel de sortie du Stade de France, sortie dans le calme…. Et la Marseillaise. #fier

Posted by Karl Olive on Friday, November 13, 2015

Merită precizat contextul în care au fost filmate aceste imagini. Deși exploziile au avut loc în timpul meciului și s-au auzit inclusiv pe teren, autoritățile au decis să nu întrerupă partida de fotbal, ci doar să sporească măsurile de securitate în interiorul stadionului. După meci, spectatorii au intrat pe peluza arenei franceze, ei nefiind lăsați să părasească stadionul. După ce au fost informați privind evenimentele, ei au fost rugați să părăsească în ordine stadionul.

Amicalul a fost câstigat de Franța cu scorul de 2-0.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS