Reacția Guvernului în cazul celor doi miniștri acuzați că stau în locuințe de la stat, deși au apartamente în București

Ministrul de interne, Dragoș Tudorache și ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer plătesc chirie pentru locuințele de serviciu – a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Liviu Iolu a spus și că miniștrii nu pot folosi apartamentele personale, deoarece au fost cedate altor persoane, în baza unui contract de comodat și nu de închiriere contra cost.

”Ei (n.r. Cristina Pașca Palmer și Dragoș Tudorache) nu locuiau în București. Din câte știu, locuințele lor sunt date în comodat și nu aveau unde locui datorită acestui lucru, fiindcă existau contracte între ei și terțe persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Liviu Iolu a precizat că nu este prima oară când situația a fost clarificată.

”Dna Palmer și dl. Dragoș Tudorache, iar răspunsul ăsta a fost dat la… chiar la învestire cred că a fost pusă întrebarea, este adevărat – dețin locuințe de RA-APPS, dar își plătesc chiria la nivelul pieței și plătesc toate utilitățile”, a spus Liviu Iolu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și ministrul de interne, Dragoș Tudorache a venit astăzi cu explicații suplimentare pe această temă.

”Este vorba de o locuinţă de serviciu, nu una de protocol, e un apartament de serviciu pe care îl achit integral. Nu beneficiez de decontarea cheltuielilor de către Guvern, pentru că am un apartament în Bucureşti. Acest apartament nu e închiriat, nu obţin venituri din el. Cheltuielile cu apartamentul de serviciu le suport în integralitate.  Achit chirie 1.500 lei. Pot pune la dispoziţia presei şi contractele şi facturile de întreţinere. E în zona Mihai Eminescu, 100 metri pătraţi, trei camere”,

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cotidianul România Liberă a scris că miniștrii Dragoș Tudorache și Cristiana Pașca Palmer locuiesc în imobile ale Regiei Patrimoniului Protocolului de stat, deși au apartamente în București pe care le-au închiriat. Veniturile din aceste chirii nu ar fi însă menționate în declarația de avere.

Pentru siguranța și protecția lor, demnitarii au voie, conform legii, să stea în imobile ale RA-APPS, dar sunt obligați să își achite chiria și utilitățile din propriul buzunar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS