Reacția fostului șef IGPR, după raportul Corpului de Control al MAI: Datele sunt nereale

Fostul şef al Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, susţine că scandalul privind polițistul acuzat de pedofilie, și acuzațiile care i se aducă, potrivit cărora l-ar fi acoperit pe agresor, sunt doar un pretext pentru demiterea sa.

Reacția lui Bogdan Despescu vine după ce, raportul Corpului de Control al ministrului de Interne dat publicității vineri seară, arată că 18 comisari si agenți de politie, printre care fostul sef IGP Bogdan Despescu, au fost găsiți vinovați și sunt cercetați disciplinar în cazul  poliţistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie și de agresiuni sexuale în mai multe dosare.

Bogdan Despescu, demis de ministrul de interne cu mare scandal, pe motiv că ar fi ascuns date despre agentul acuzat de pedofilie, spune că nu a fost înştiinţat cu privire la concluziile Corpului de Control. Mai mult, el acuză că„ informațiile au fost ţinute secrete până în momentul publicării” şi că raportul prezintă date nereale, menite să îl discretideze.

Documentul arată că 18 comisari si agenti de politie, printre care fostul sef IGP Bogdan Despescu, au fost găsiti vinovați si sunt cercetati disciplinar în cazul  poliţistului Eugen Stan.

Raportul Corpului de Control al MAI îl consideră responsabil pe fostul șef al Poliției Române, pentru că dosarele în care agentul acuzat de pedofilie in mai multe cazuri nu au fost soluționate.

In cazul agresiunii savirsite asupra a doi copii pe 5 ianuarie, Corpul de Control al MAI arata ca raportarea evenimentului s-a oprit la nivelul dispeceratului Politiei Capitalei

Fostul șef al poliției române, Bodgan Despescu spune că va veni și el cu documente probatoare, și chiar ar putea cere instanței să verifice dacă actele Corpului de Control şi cele în legătură cu cercetarea disciplinară au fost întocmite cu legal și nu conțin afirmaţii mincinoase şi tendenţioase.

 

MAI: 10 şefi din Poliţie l-au protejat pe agentul pedofil

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS