Războiul declarațiilor în PSD : Sorin Moisă contra apărătorii lui Liviu Dragnea

PSD a pierdut azi un europarlamentar : revoltat de ceea de se întîmplă în partid, Sorin Moisă și-a dat demisia și i-a solicitat liderului Liviu Dragnea să demisioneze de la şefia formaţiunii şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, avertizând că, în caz contrar, România va fi izolată pe plan european şi i se va tăia finanţarea europeană.

Sorin Moisă  respinge răspicat mutilarea justiţiei şi perpetuarea în România a unui model bazat pe imunitatea elitei politice în faţa legii.

Nu în ultimul rînd, europarlamentarul se declară ingrijorat de directia in care se indreapta Romania care, spune Sorin Moisă, pare a fi mai apropiată de Rusia decît de Bruxelles.

Demisia lui Sorin Moisă a stîrnit în PSD un adevărat război al nervilor.

Criticile au venit mai ales din partea europarlamentarilor social-democrați, unii luați prin surprindere de anunțul său.

În țară, cea mai vehementă a fost Olguța Vasilescu.

Vehiculat acum doar câteva luni ca variantă de premier într-un guvern PSD, Sorin Moisă a trecut în numai câteva ore la statutul de renegat.

Prima replică a venit din partea lui Ioan Mircea Pașcu, europarlamenatr cu vechime în PSD, fost consilier al lui Ion Iliescu și ministru în Guvernul Năstase. „Gestul lui Sorin Moisă era, pe undeva, inevitabil, din moment ce apropierea sa de domnul Cioloș și ai lui a fost întotdeauna mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar. Păcat”, a scris pe Facebook, Ioan Mircea Pașcu.

Postarea s-a rostogolit în rândurile PSD și a primit prompt întăriri de la vârful partidului.

Un comentariu acid a venit din partea Olguței Vasilescu. „Pentru PSD el nu există! Simplu! Doar pentru Victor Ponta, singurul care a văzut ‘meritele’ sale, după cum însuși Moisă sau Moise sau cum l-o chema afirmă. Dar nu înțeleg de ce pleacă la PPE și nu face grup partidulețului lui Ponta? Un grup politic al Securității nu aveți în Parlamentul European?„, a comentat ministrul Muncii la mesajul lui Mircea Pașcu.

Și a mers chiar mai departe. „Am pierdut prea mult timp azi cu un securist mititel și neînsemnat ca Dvs… Prindeți viteză că are Cioloș nevoie de un argat acolo!”, i-a transmis fostului său coleg care înainte de a ajunge pe listele PSD coordonase cabinetul de comisiar european al lui Dacian Cioloș.

În corul criticilor s-au alăturat apoi alți doi europarlamentari PSD – Viorica Dăncilă și Andi Cristea.

„Îmi pun și eu o întrebare” – a scris liderul PSD-iștilor din Parlamentul European. Viorica Dăncilă -„Neatragerea niciunui leu din fonduri europene în 2016, când în fruntea Guvernului României se afla domnul Cioloș, fostul șef al domniei sale, nu i-a stârnit nicio stare de disconfort?”, a continuat disputa europarlamentarul susținut de PSD Teleorman pe lista pentru Bruxelles.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS