Râuri din judeţele Covasna, Harghita, Suceava şi Neamţ, sub avertizare de inundaţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marţi, o nouă avertizare cod galben de inundaţii, valabilă în orele următoare pe râuri din judeţe situate în Transilvania şi Moldova.

Potrivit specialiștilor, până la ora 22.00, sunt posibile creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe Râul Negru – bazin superior şi mijlociu, judeţele Covasna şi Harghita.

Hidrologii precizează că fenomenele se mai pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice Ghelinţa şi Ojdula.

De asemenea, până la miezul nopții, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie în bazinele hidrografice: Moldova – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Moldoviţa – amonte confluenţă cu râul Seaca (judeţul Suceava) şi Bistriţa – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Frumosu – amonte S.H. Straja (judeţele Harghita şi Neamţ).

Intensitate mai mare a fenomenelor este prognozată şi pe râurile Suha (judeţul Suceava) şi Damuc – afluent al râului Bicaz

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS