Raul Vedea a facut prapad in judetul Olt (AUDIO)

A ieşit din matcă noaptea trecută şi a inundat mai multe gospodării. Peste 100 de oameni au fost evacuati din casele lor.

22 de localităţi din judeţul Olt au fost afectate de ploile din ultimele zile. Peste 450 de case şi 900 de anexe gospodăreşti au fost cuprinse de ape.

Hidrologii au prelungit codul roşu de inundaţii pe râul Vedea până joi dimineaţă. Râul a ieşit deja din matcă şi a inundat sute de gospodării în localităţile Icoana, Corbu şi Vedea. 104 persoane au fost deja evacuate din locuinţele lor şi cazate în spaţii special amenajate de comitele locale. Între evacuaţi sunt 32 de copii şi 48 de bătrâni.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 5 mii de hectare de teren agricol şi fâneţe şi zeci de kilometri de drumuri au fost inundate. Mai rău este că au fost afectate de ape şi 634 de fântâni.

La Coloneşti acolo unde aseara circulaţia pe Drumul Naţional 65 a fost blocată după ce râul Vediţa a ieşit din Matca, imaginea este dezolantă. Gospodăriile oamenilor sunt încă inundate, iar în şanţurile de pe marginea drumului sunt mai multe maşini care au fost luate de puhoaie de pe asfalt.