Confidenţialitate

Rațiunea Zilei, de Cătălin Striblea: Șeful Armatei Române cere iertare pentru că s-a tras în civili | VIDEO

Generalul Nicolae Ciucă, premier în exercițiu, este primul oficial român care și-a cerut iertare pentru că Armata Română a tras în civili în decembrie 1989.

Generalul Ciucă spune că ”Pentru greșelile, erorile sau abuzurile săvârșite de unii dintre angajații Ministerului Apărării Naționale în desfășurarea acelor evenimente, dincolo de răspunderile care au fost sau vor fi stabilite de instanțele judecătorești, este o datorie morală ca noi, cei de acum, să cerem iertare familiilor rămase în suferință în Decembrie 1989 și să îi asigurăm pe toți cei de astăzi și, mai ales, pe cei care vin după noi, că vom face tot ce se va putea pentru ca asemenea situații să nu se mai repete vreodată în istoria României.”

Până acum, România nu a reușit să finalizeze dosarele Revoluției și liderii de la acea dată nu au fost judecați. Peste o mie de civili au murit în acele zile și nu există o răspundere penală.

Cătălin Striblea explică.

Rațiunea Zilei, de Cătălin Striblea, este de luni până vineri pe frecvențele Europa FM în emisiunea Drum cu Prioritate cu Radu Constantinescu, de la 15:25.

O puteți găsi pe www.europafm.ro și sub formă de podcast, accesibil inclusiv în Aplicația Europa FM, iTunes și Spotify, dar și sub formă de episoade video direct pe canalul de YouTube Europa FM.