Ratele la creditele prin Prima Casa, mai mici decat chiriile lunare

Ratele la garsoniere și apartamente cu 2 camere sunt mai mici cu peste 20% față de chiriile lunare.

Un credit prin programul Prima Casă pare mai profitabil decât o locuință cu chirie – cel puțin așa arată un studiu realizat de portalul imobiliare.ro.

În acest caz, cele mai profitabile zone din București sunt Crângaşi, Drumul Taberei, Giuleşti şi Militari.

Ratele la creditele prin programul Prima Casă sunt mai mici decât chiriile lunare în orașe precum București, Iași, Sibiu și Ploiești, potrivit studiului.

Diferenţele sunt semnificative în special la cele mai solicitate categorii de locuinţe – garsonierele şi apartamentele cu două camere’.

De exemplu, pentru o garsonieră în sectorul 4 din Bucureşti un cumpărător prin programul Prima Casă plăteşte o rată de 164 de euro/lună, în timp ce un chiriaş plăteşte 200 de euro/lună.

Cei care vor să cumpere un apartament cu două camere situat în cartierele din Sectorul 1 al Capitalei plătesc o rată lunară de 248 de euro, faţă de o chirie medie lunară de 300 de euro.

O rată cu aproape 40 de euro mai mică decât chiria vor plăti și cei care cumpără un apartament cu două camere în cartierele bucureștene Tei, Colentina sau Pantelimon.

Pe de altă parte sunt și orase în care chiriile sunt mai avantajoase. În Constanţa, Craiova şi Oradea, rata lunară la apartamentele cu două camere este cu aproximativ 15 procente mai mare faţă de chirie.