Confidenţialitate

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat din august este de 30%

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat este 30,3%, potrivit Ministerului Educaţiei.

În aceeaşi sesiune a anului trecut, înainte de soluţionarea contestaţiilor, procentul candidaţilor promovaţi a fost 31,5%.

Din totalul candidaţilor promovaţi (9.703), 6.816 candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

“Rata de succes pentru promoţia 2020 – 2021 este 32,3%. Pentru promoţiile anterioare, rata de succes a candidaţilor este 26,3%”, afirmă aceeaşi sursă.

La probele scrise s-au prezentat 32.043 de candidaţi din cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate marţi în centrele de examen şi pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele au fost publicate prin anonimizarea datelor personale ale candidaţilor, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.