Confidenţialitate

Rata de incidență a cazurilor Covid 19 în București este de 0,35 la mia de locuitori

Incidența cazurilor COVID-19 la 14 zile este, luni, de 0,35 la mie, astfel că de marți, 1 iunie, intră în vigoare noi măsuri de relaxare: se pot face nunți și alte evenimente private, iar bucureștenii pot merge la spectacole, la activități sportive și la cinematograf, în anumite condiții.

În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă este obligatorie purtarea măștii de protecție. Masca rămâne obligatorie și pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în zonă.

De la 1 iunie, competițiile sportive se pot desfășura, în Capitală, în spații închise, respectiv deschise, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de oresau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Foto: Marius Mantea