Confidenţialitate

Rareș Bogdan și Lucian Bode, dispută din cauza unui telefon | AUDIO

Ministrul de Interne are o primă reacție după supărarea colegului său de partid, Rareș Bogdan. Acesta s-a plâns că a fost deranjat de oamenii de ordine în uniforme care au apărut la terasa unde lua masa cu familia. L-a sunat pe Lucian Bode să se plângă. În replică, ministrul de Interne spune că nu i-a răspuns la telefon.

La începutul săptămânii, Rareș Bogdan, actual europarlamentar, s-a plâns public că a fost deranjat de modul în care au acționat jandarmii la o terasă din București unde lua masa cu familia:

”Nu văd de ce, într-un loc unde se află oameni, cu familiile, cu copiii, trebuie să vină în uniformă. Dacă doream să mănânc alături de oameni în uniformă mă făceam polițist sau mă făceam militar. Sau mă făceam SRI-ist sau mă făceam altceva. Eu sunt civil și vreau să trăiesc între civili”.

Rareș Bogdan este și vicepreședinte PNL, așa că și-a sunat colegul de partid, ministru de Interne, să se plângă.

”Dacă oricare dintre noi ar fi făcut ce ați făcut dumneavoastră, l-ar fi sunat pe ministrul Bode, am fi fost acuzați de trafic de influență…

Nu. Nu, pentru că eu nu am făcut altceva decât să informez. Eu nu am cerut să intervină, nici nu am spus unde e localul”.

Ministrul de Interne spune că nu este o obișnuință să fie sunat de colegii din partid deranjați de anumite măsuri luate de autorități. Nu i-a răspuns lui Rareș Bogdan la telefon, dar au avut totuși o discuție pe această temă, recunoaște Lucian Bode

”Întrebați-l pe dândul de ce m-a sunat… Că v-a spus că nu am răspuns la telefon…

Dar după aia a spus că a vorbit cu dumneavoastră…

A vorbit și ieri…”

Rareș Bogdan susține că cei din domeniul Horeca trebuie ajutați acum, iar intervenția jandarmilor poate fi catalogată drept intimidare.

”Mi s-a părut intimidare, nu pentru noi, ci pentru cei de acolo”.

Acesta sugerează că jandarmii ar putea sta la distanță de restaurante și terase și să intervină doar atunci când sunt chemați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș