Raport Save the Children: România- situație îngrijorătoare privind siguranța vieții copilului

Foarte multe minore devin mame, căsătorii timpurii şi lipsa accesului la educaţie – sunt probleme cu care se confruntă în continuare România. Țara noastră ocupă locul 51 din 176 – la nivel global – în ceea ce privește siguranța vieții copilului, potrivit ultimului raport Save the Chidren.

Aceste date plasează România mai aproape de țările subdezvoltate din Africa decât de cele europene, spune directorul de programe Salvații Copiii, George Roman:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă ne uităm la statele care sunt în zona României, situația nu e deloc încurajatoare. În tyimp, multe dintre țările lumii, inclusiv din Africa sau din Asia au făcut progrese foarte mari și România pare să stea pe loc la câteva capitole. Sunt țări care stau mai bine precum Tunisia, Oman, Kazakstan sau putem spune că România se află în compania Cubei, a statului Mauritius, Sri Lanka. Toate astea arată, de fapt, că noi ne îndepărtăm de zona europeană.

România a urcat 3 locuri față de raportul de anul trecut, însă problemele cu care ne confruntăm sunt încă departe de a fi rezolvate:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința neparticipării școlare în ciclurile primar și secundar, avem un procent de 13,8% dintre copii care nu au acces la educație, în condițiile în care media europeană este pe la 4 procente. O situție alarmantă și probabil cea mai dificilă este legată de numărul de nașteri la 1000 de adolescente. Noi înregistram 34 de nașteri. State din Africa precum Rwanda, Botswana, Burundi, inclusiv India, au scoruri mult mai mici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS