Confidenţialitate

Raport „Salvați Copiii”: 22% dintre minori sunt expuși abuzului la școală. Îngropate în birocrație, cadrele didactice nu mai au timp de elevi | AUDIO

Mai mult de trei sferturi dintre copii spun că profesorii îi ceartă atunci când greșesc. Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre părinți spun că își pedepsesc copiii, arată un studiu publicat de organizația „Salvați Copiii”.

22% dintre cei mici sunt expuși abuzului la școală, arată raportul „Salvați Copiii”. Ultimii doi ani de pandemie și-au adus și ei contribuția la amplificarea fenomenului de bullying.

Studiul scoate la iveală că peste 43% dintre cei mici afirmă că suferă în tăcere, iar aproximativ 36% plâng sau vorbesc cu cineva.

Statul ar avea un important cuvânt de spus în oprirea abuzurilor. Reprezentanții „Salvați Copiii” reclamă, încă o dată, subfinanțarea sistemului educațional.

Acest lucru duce, inevitabil, la lipsa de pregătire a profesorilor în gestionarea cazurilor de violență din școli, spune Cristina Adam, coordonatorul proiectului pe teme de bullying de la „Salvați Copiii”:

„Statul român poate face foarte multe lucruri, începând cu finanțarea sistemului educațional. În momentul de față sistemul este subfinanțat, este o presiune foarte mare pe cadrele didactice în ceea ce privește birocrația, respectarea unui curicullum foarte stufos și atunci dezvoltarea socio-emoțională a copiilor nu este printre priorități.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru a reduce acest fenomen al bullyingului, organizația „Salvați Copiii” desfășoară și un program pilot în mai multe grădinițe din București.

Autor: Raul Bambu

Citește și: Peste 10 milioane de teste de salivă, distribuite în școli. Ajung doar pentru trei testări, transmite Ministerul Educației | AUDIO