Confidenţialitate

Raport OMS: În 2030, numărul copiiilor obezi va ajunge la 250 de milioane

În următorii 10 ani, numărul copiiilor obezi va crește cu 100 de milioane, arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

În prezent, sunt 150 de milioane de copii supraponderali.

Estimările Organizației Mondiale a Sănătății arată că în 2030, în România vor fi 493.687 copiii și adolescenți obezi și există o șansă de doar 1% de a nu înregistra o creștere a ratei obezității infantile până în 2025.

La nivel mondial, se vor înregistra 250 de milioane de copii obezi, iar 20% dintre ei vor suferi de obezitate severă și este posibil să aibă nevoie de ajutor medical specializat, precum chirurgia bariatrică. În plus, odată ajunși adulți riscă să dezvolte boli cardiace, diabet de tip II și chiar cancer. Probleme mari din cauza obezității vor fi îndeosebi în China, India și Statele Unite, reiese din raport. În Statele Unite, de exemplu, un sfert dintre persoanele cu vârste între 5 și 19 ani sunt obeze.

Specialiștii spun că de vină ar fi alimentația nesănătoasă, mijloacele de transport motorizate și folosirea computerelor și a tabeletelor în detrimentul activităților în aer liber.

Raportul OMS poate fi consultat aici.