Confidenţialitate

Raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății la Spitalul Pantelimon: Lipsă de comunicare între conducere și unii angajați | AUDIO

La Spitalul Pantelimon a fost „o lipsă de comunicare” între conducere și unii anagajați. Iată cum explică Ministerul Sănătății scandalul care vizează unitatea medicală, care a dus la anchetele Poliției și procurorilor. Este gata raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății. Un rezumat prezentat de Iorgu Ianuși.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma verificărilor, echipa de control de la Ministerul Sănătății, care a mers la spital între 12 și 16 aprilie a constatat mai întâi că sesizările formulate de către angajații spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unității și persoanele în cauză.

Sesizările vizau inclusiv presupuse acțiuni de hărțuire exercitate asupra unui medic din cadrul secției ATI. Presa a scos la iveală în ultimele zile conflicte mai vechi din cadrul unității.

Raportul aduce lămuriri după o serie de articole apărute în presă care arătau că la spitalul Sfântul Pantelimon s-ar fi făcut sute de investigații RMN la negru pe un aparat fără autorizații sub acoperirea că s-ar fi făcut teste pentru voluntari.

Ce spune raportul după control

„În legătură cu informația apărută în mass-media privitor la aparatul RMN din secția de radiologie, verificările efectuate au stabilit că în luna decembrie 2021 a fost instalat un aparat în laboratorul de radiologie”, se arată în raport.

Apoi, din 2022, au început testări pentru aparat: „Începerea ativității de testare a fost afișată la avizierul spitalului. Așa cum rezultă din conținutul protocolului mai sus menționat, voluntarii nu au fost plătiți și nici nu au plătit pentru examinare. Cu acordul scris al voluntarilor, au fost folosiți un număr de 96 de voluntari, nefiind eliberate în scris rezultate oficiale”.

Ce adaugă Ministerul Sănătății

„Menționăm că de la demararea testelor și până în prezent, la nivelul spitalului nu a fost depusă nicio plângere de la vreunul dintre voluntarii care au participat la teste”, transmit oficialii.

Ce nu se arată în comunicatul referitor la Raportul Corpului de Control

Dacă într-adevăr a fost redus dozajul unei substanțe administrate pacienților de la Terapie Intensivă, mai ales că scandalul a luat amploare în principal de la aceste acuzații.

O angajată a sesizat că în secția Anestezie-Terapie Intensivă, aproape 20 de pacienți ar fi murit din această cauză.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Anchete la Spitalul Sf. Pantelimon din București după ce o asistentă a reclamat că 20 de pacienți ar fi murit în 4 zile la ATI. Fiorella Mitoiu: Sunt 19 decese, de fapt | AUDIO