Confidenţialitate

Raport ActiveWatch: Pași timizi spre transparentizare în Primăria Capitalei, la 6 luni de mandat al lui Nicușor Dan | AUDIO

La jumătate de an de când Nicușor Dan a preluat mandatul la Primăria Capitalei s-au făcut pași timizi înspre a transparentiza activitatea acestei instituții- arată un raport al organizației ActiveWatch, care urmărește de 4 ani în ce măsură este respectată legea care asigură participarea publică a cetățenilor în administrație.

Raportul a observat îmbunătățiri, precum posibilitatea cetățenilor de a lua cuvântul în ședintele Consiliului General, însă schimbările sunt mici în comparație cu promisiunile pe care le făcea Nicușor Dan în campania electorală, spune Irina Zamfirescu din partea ActiveWatch:

”Am observat o mică de tot creștere a procentului de proiecte care sunt supuse dezbaterii publice. Proiectele care vizează întreaga comunitate ar trebui afișate pe site-ul Primăriei astfel încât noi să putem să ne dăm cu părerea. Din păcate, în continuare, rate este de sub 10%. Noi credem că, în continuare, comunitatea nu este implicată. Din păcate, pentru 6 luni, ar fi trebuit să se întâmple niște lucruri care ar fi fost extrem de la îndemână și, care, de fapt nu se regăsesc nici pe site-ul Primăriei și nici în comunicarea Primarului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Foto: INQUAM/Ilona Andrei