Confidenţialitate

Ramona Strugariu – europarlamentar REPER, despre căminele de vârstnici din Ilfov: „Ce se întâmplă acolo este echivalent cu ce făceau torționarii și cu orfelinatele groazei” | AUDIO

Între timp, scandalul azilelor cu vârstnici ajunge și la Uniunea Europeană. Eurodeputata Ramona Strugariu a vorbit în plenul Parlamentului European de la Strasbourg despre neregulile grave descoperite la căminele de bătrâni din Ilfov. Într-un interviu acordat Europa FM, europarlamentarul REPER cere demisia celor responsabili.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ramona Strugariu – europarlamentar REPER – la Europa FM: „Ce se întâmplă acolo este echivalent cu ce făceau torționarii și cu orfelinatele groazei”

Ororile petrecute în numeroase centre pentru vârstnici și care au ieșit acum la iveală sunt comparate de eurodeputata Ramona Strugariu cu orfelinatele groazei de dinainte de 1989.

„Ce se întâmplă acolo este echivalent cu ce făceau torționarii și cu orfelinatele groazei pe care le-am avut; cred că și azi mai circulă în Europa și în lume imagini din acele orfelinate. Ei bine, ce am găsit acum în azilele groazei este comparabil cu acele imagini și cu acea situație. Așa că, sper că nu vom reveni la acel moment, dar din păcate probabil că este o chestiune de timp până când vor afla și alții despre această investigație”, a spus Ramona Strugariu – europarlamentar REPER – la Europa FM.

Europarlamentarul din grupul REPER cere demisia celor responsabili

„Și dacă nu am văzut până acum niște demisii de miniștri, eu sper că este o chestiune de zile până vedem aceste demisii. Și dincolo de asta, cred că acești miniștri trebuie să răspundă inclusiv în fața Parlamentului pentru ce s-a întâmplat. Domnul ministru Budăi știa cel puțin de la Centrul de Resurse Juridice din noiembrie 2022 despre ce se întâmplă în aceste cămine. Primăria Voluntari știa, cei din structurile de protecție socială știau cu dovezi că fuseseră informați, cei de la Agenția de Plăți știau. toată lumea are o parte de responsabilitate”, a mai spus Ramona Strugariu pentru Europa FM.

De asemenea, cere și o comisie parlamentară de anchetă în privința abuzurilor descoperite în căminele din Voluntari și Afumați.

USR a sesizat Comisia Europeană cu privire la căminele de vârstnici din Voluntari

În același timp, formațiunea Uniunea Salvați România anunță că a sesizat Comisia Europeană în legătură cu situația gravă cu care se confruntă unele persoane instituționalizate din România.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Președintele României – Klaus Iohannis, declarații de presă înaintea Summitului NATO de la Vilnius | VIDEO