Confidenţialitate

USR a sesizat Comisia Europeană cu privire la căminele de vârstnici din Voluntari

Vlad Botoș – europarlamentar USR – a trimis marți – 11 iulie 2023 – o scrisoare către comisarul european responsabil de Justiție – Didier Reynders, către vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori europene și transparență – Verei Jurova pentru a semnala situația gravă în contextul căminelor de vârstnici din Voluntari și a anchetei în curs.

„Este inacceptabil ca în casele de bătrâni care au contracte cu statul să se întâmple asemenea acte inumane. Bătrânii noștri suferă din cauza unui sistem inechitabil de pensii. Acum, cei care nu mai pot să aibă grijă de iei înșiși mai trebuie să trăiască și cu groaza că pot ajunge într-o casă condusă de asemenea monștri. E nevoie de soluții urgente pentru monitorizare și intervenție de la nivel european în cazul sistemului caselor de bătrâni, ca o garanție în plus pentru siguranța acestor persoane”, spune europarlamentarul Vlad Botoș.

Vlad Botoș solicită activarea mecanismelor Uniunii Europene care ar putea impune respectarea drepturilor omului, dar și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Georgiana Pascu – manager de programe la CRJ, despre reacția autorităților în cazul neregulilor din căminele de vârstnici: Dezinteres total sau răspuns în doi peri | AUDIO